Tuotteet

Kirjat


"Täytyy sitä yrittää kaikkensa täälläkin..." Lumijoen kotirintama muistelee (2011) 20€


Lumijoki-Seuran lähes kahden vuoden työn tuloksena saatiin kirjapainosta ulos kirja, "Lumijoen kotirintama muistelee". Kirjan nimeksi tuli "Täytyy sitä yrittää kaikkensa täälläkin". Kirja on A4 kokoinen ja kovakantinen. Sivuja kirjassa on 356. Kirjaa painettiin 750 kpl.

Kirjaan haastateltiin 125 entistä ja nykyistä lumijokista, joista suurin osa oli nuoria, koululaisia tai lapsia sodan aikana, nuorimmat vasta 1940 syntyneitä. Heillä oli aivan erilainen muisto sodan ajasta kotirintamalla, kuin sen ajan aikuisilla ihmisillä. Muisteluissa käydään läpi myös elämää ennen sotia, vanhimmat muistelut ovat keisarivallan ajalta sekä sodan jälkeiseltä ajalta, 1950 vuoden alkuun asti. Kirjassa on myös paljon vanhoja valokuvia ja lasten sekä aikuisten kirjeenvaihtoa kotirintamalta aviomiehelle tai isälle. Haastattelut ja aineiston kerääminen tapahtui talkootyönä, josta kiitos toimikunnan jäsenille.

Kirjaa on saatavana Lumijoen kirjastosta sen aukioloaikana (käteismaksu, kortti ei käy). Kirjaa voi myös tilata postin kautta muualle Suomeen (hintaan lisätään postikulut).
Kirjaston aukioloajat ma-to klo 12-19, pe klo 10-16.
Osoite Torikatu 3, 91980 Lumijoki, puh. 050 440 0375
Sähköpostiosoite kirjasto@lumijoki.fi


Lumijoki - Vuosisatojen saatossa (1994) (loppuunmyyty)